Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  14.12.2017, 08:56h


Božićna priča

Cvijeće je ukras bašte, pčela je ukras cvijeta,a djeca puna mašte,djeca su ukras svijeta!

Božić je tradicionalno vrijeme druženja, radosti i darivanja u kojem, ipak, najviše uživaju oni najmlađi među nama. I baš kao što kaže poznata pjesma Arsena Dedića „djeca su ukras svijeta“, lijepo priliči da se za Božić s njima prigodno „ukrasimo“.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine organizira „Božićnu priču“, blagdansku radionicu za školarce iz općina i gradova na području Parka. Djelatnici JU „NP Krka“ s djecom će čitati prigodne priče i ukrašavati lice u božićnom stilu. Ni ovaj put nećemo zaboraviti važnost očuvanja okoliša i vještinu recikliranja pa će djeca izrađivati eko božićne čestitke, poznate kao „pop up“. S obzirom na to da je JU „NP Krka“ stigla službena potvrda sa Sjevernog pola da su sva ova djeca bila jako dobra, pridružit će nam se i Djed Božićnjak i podijeliti slatke poklon pakete.

Božićna priča započinje svoj put 11. prosinca u 12 sati, za djecu trećeg razreda PŠ Bilice, nastavlja se idućeg dana, 12. prosinca u 9 sati u Ispostavi JU „NP Krka“ u Skradinu, za treći razred OŠ Skradin, zatim ćemo se 13. prosinca u 10 sati u Ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu družiti s četvrtašima OŠ Antuna Mihanovića, a 14. prosinca u 9 sati u Kninu u prostorijama Narodne knjižnice također s djecom četvrtog razreda OŠ dr. Franje Tuđmana. Božićna priča završava 15. prosinca u 10 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

Svoj djeci na svijetu želimo sretan Božić i vesele blagdane!