Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  02.12.2019, 09:59h


Akcija „Popunimo školske knjižnice“ održana i ove godine

 

Tijekom mjeseca studenoga 49 školskih knjižnica u Šibensko-kninskoj županiji postalo je bogatije za još jedno izdanje Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ kroz projekt „Popunimo školske knjižnice“.

Spomenuti projekt pokrenut je 2007. godine s ciljem da se osnovnim i srednjim školama u županiji doniraju knjige iz bogatog izdanja JU „NP Krka“ i tako njeguje ljubav i privrženost prema Parku i prirodi općenito.  

Od tada je Ustanova školama podijelila knjige Školjkaši ušća Krke, Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova Znanstveno-stručni skup Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku „Krka“Prirodoslovni vodičŠišmiši NP „Krka, Vretenca NP „Krka“, Ribe NP „Krka“ i Ptice NP „Krka“ te VHS kasete NP „Krka“ i DVD NP „Krka“ s devet filmova o lokalitetima Nacionalnog parka „Krka“. 

Prošle je godine školskim knjižnicama poklonjena Arheološka zbirka Burnum kao vrijedan dodatni materijal prilikom obrade gradiva iz povijesti vezanog za razdoblje antike i vladavine Rimskog carstva, a ove godine odlučeno je da se školskim knjižnicama pokloni knjiga Legenda o Krki. Riječ je o knjizi tiskanoj u povodu 25. godišnjice proglašenja NP „Krka“ u kojoj se riječju i fotografijom slavi rijeka Krka u svoj svojoj ljepoti.