Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  19.12.2019, 12:46h


Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019. projektu Parkovi Hrvatske

 

Časopis National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb u sklopu projekta Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje dodijelili su projektu Parkovi Hrvatske nagradu u kategoriji 17. Partnerstvo za ciljeve.

Svečana dodjela priznanja i nagrada, pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji posebno pridonose održivosti, održana je 11. prosinca u Hrvatskom glazbenom zavodu.

U kategoriji 17. Partnerstvo za ciljeve, čiji je cilj ojačati načine provedbe te učvrstiti globalno partnerstvo za održivi razvoj, nagradu je osvojio projekt Parkovi Hrvatske. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je u suradnji s UNDP-om i projektom PARCS Globalnog fonda za okoliš (GEF) osnivač i nositelj projekta Parkovi Hrvatske koji skrbi o hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, podigavši razinu organizacije i brige o prirodnim bogatstvima Hrvatske.

National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb pokrenuli su projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje s ciljem poticanja svih građana Republike Hrvatske na 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda, bez čijeg ostvarenja nema budućnosti za planet i buduće generacije. Projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske gospodarske komore.