Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  21.03.2017, 09:57h


Edukativni vodič za djecu Tragom vode

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u povodu Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, predstavlja edukativni vodič za djecu pod nazivom Tragom vode, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Ovaj dvojezični edukativni vodič na 64 stranice djeci na jednostavan i zabavan način približava temu vode: njezin nastanak, fizička, kemijska i biološka svojstva, raspodjelu vode u svijetu, dostupnost pitke vode, potrošnju, zagađenost, recikliranje i načine uštede vode.

„Važnost očuvanja i pravilnog korištenja vode veća je no ikad, a edukativni vodič za djecu primjer je kako kroz slikovite i zabavne sadržaje odmalena učiti o tome“, istaknuo je mr. sc. Krešimir Šakić, ravnatelj JU „NP Krka“.

Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse donesene su na konferenciji Ujedinjenih naroda o vodama održanoj 1977. godine u Argentini. Nakon konferencije u Rio de Janeiru Opća skupština UN-a odlučila je, rezolucijom od 22. veljače 1993., da se 22. ožujka obilježava kao Svjetski dan voda i da se toga dana diljem svijeta skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Vodič možete pogledati ovdje.