Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  19.06.2018, 11:40h


LegendFest 2018.

Program ovogodišnjeg LegendFesta, festivala priča mitova i legendi, koji se 7. i 8. srpnja održava na Roškom slapu, predstavljen je 19. lipnja u Muzeju grada Šibenika u 11 sati na otvorenju izložbe LegendExpo, koja prati festival.

Riječ je o projektu izložbi autorskih radova na temu legendi, mitova i narodnih priča Hrvatske. Autori su eminentni hrvatski umjetnici, crtači, ilustratori, fotografi i drugi vizualni umjetnici. Putujuće izložbe prilagođavaju se prostoru u kojem se održavaju, a cilj im je promoviranje bogate kulturne baštine kroz umjetničke radove: stripove, fotografije, slike, skulpture, filmove i književne forme.

Tema LegendFesta 2018. su vile i vilinska bića te priče, legende i mitovi o njima s područja Nacionalnog parka „Krka“ i Šibensko-kninske županije. Za vrijeme trajanja LegendFesta ulaz na Roški slap neće se naplaćivati od 17 sati.

Ovaj obiteljski festival u Nacionalnom parku „Krka“ prvi put je organiziran 2016. Festival uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije i projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu. Interaktivnim pristupom, posjetitelje uvodi u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze. Sudionici festivala istaknuti su hrvatski umjetnici, glumci, etnolozi, povjesničari, ilustratori i dr.

Predstavljen je i projekt LegendIN, namijenjen svim kreativnim osobama s invaliditetom, a koje svojim zalaganjem i trudom nadilaze ograničene uvjete u kojima djeluju te unatoč hendikepu uspješno svladavaju prepreke. Ambasadorica LegendIN-a je Karmen Herceg, čiji će program i ove godine upotpuniti i krasiti sam LegendFest. 

Program LegendFesta 2018.