Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  12.11.2019, 11:48h


MeetUS inicijativa

Predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj posjetili su u srijedu, 6. studenoga 2019. Nacionalni park „Krka“ i susreli se s ravnateljicom Nellom Slavicom i suradnicima.

Riječ je o posjetu u sklopu MeetUS inicijative, čiji je cilj okupiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Tim sastavljen od američkih i lokalnih djelatnika Veleposlanstva predstavlja se javnosti, upoznaje se s potrebama lokalne zajednice i pronalazi modele suradnje.

Članovi tima zaposlenika Veleposlanstva za Šibensko-kninsku županiju, predvođeni vicekonzulicom, pozvali su na otvorenu suradnju s lokalnim institucijama, ponudili svoju pomoć u svim situacijama u kojima bi se mogli naći posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ iz Sjedinjenih Američkih Država i potom potom obišli Park.

U sklopu provođenja MeetUS inicijative u Šibensko-kninskoj županiji ljetos su posjetili Knin, gdje su se susreli s predstavnicima projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i obišli bolnicu. U Šibeniku su se družili s ravnateljem Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Vilijamom Lakićem, s kojim su obišli reprezentativnu zgrade te ustanove, koja gradu pruža, kroz brojne aktivnosti i programe, mnogo više od same knjižničarske djelatnosti.

Posljednji put posjetili su Tvrđavu kulture i upoznali se s radom inovativnog odbora, koji je radio na obnovi i kulturnoj i turističkoj valorizaciji vrijedne spomeničke baštine o kojoj ta ustanova skrbi.

Jače institucionalno povezivanje i upoznavanje preduvjeti su bolje suradnje i realizacije projekata, od kojih će koristi imati prvenstveno građani, u ovom slučaju i oni američki koji posjećuju Nacionalni park „Krka“, našu županiju i zemlju.