Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

 Interaktivna karta

Skradinski buk  


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Manastir Krka  

Manastir Krka možete posjetiti organiziranim brodskim prijevozom na relaciji Roški slap – manastir Krka – srednjovjekovne utvrde Nečven i Trošenj, u trajanju od dva i pol sata, od travnja do listopada. Manastir Krka možete posjetiti i osobnim automobilom ili izletničkim autobusom iz Kistanja tijekom cijele godine. Iz Kistanja slijedite putokaz za manastir Krka pa se serpentinama spustite do samog manastira, gdje se nalazi parkiralište.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Puljani  

Od Ivoševaca slijedite putokaz za Drniš i, kada izađete iz kanjona, slijedite prvi putokaz desno prema Centru Puljani. Do zbirke možete doći i iz pravca Drniša slijedeći Oklaj i Puljane, zatim skrenite lijevo prema Centru Puljani. Arheološki lokalitet Burnum i arheološka zbirka u Puljanima otvoreni su za posjetitelje tijekom cijele godine.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Burnum / Manojlovački slapovi  

Do Burnuma i Manojlovačkih slapova možete doći jedino cestovnim putem, slijedeći putokaz za Kistanje, zatim za Ivoševce. Manojlovački slap možete promatrati s poučno-pješačke staze s vidikovcem. Parkirajte na ugibalištu na cesti Knin – Kistanje nedaleko od ostataka lukova zgrade zapovjedništva rimskog logora.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Oziđana pećina  

Na lijevoj obali Krke prije spusta za Roški slap slijedite putokaz za Bogatiće Miljevačke, zatim smjer Bogatići Prominski pa se nakon tristo metara zaustavite na parkiralištu NP „Krka” i slijedite stazu. Do Oziđane pećine dijeli vas 99 stepenica a do Roškog slapa još 517. Do Oziđane pećine moguće je doći, drvenim stepenicama, i s Roškog slapa


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Roški slap  

Roški slap možete posjetiti brodom, koji na relaciji Skradinski buk – Visovac – Roški slap vozi, tri i pol sata, od travnja do listopada. Na Roški slap može se doći i kolnim cestama iz Šibenika, Drniša, Knina i Skradina. Lijevom obalom Krke slijedite putokaz za Pakovo Selo, zatim pravac Visovac – Roški slap. Desnom obalom Krke do Roškoga slapa slijedite putokaz za Kistanje, zatim Laškovicu i Roški slap.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Visovac  

Visovac možete organizirano posjetiti, brodom sa Skradinskog buka, Stinica i Remetića, uz stručnog vodiča NP „Krka”, od travnja do listopada. U zimskom razdoblju posjet je moguć uz najavu JU „NP Krka” ili direktno samostanu.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Ulaz Skradin  

Prihvat i prijevoz posjetitelja do Skradinskog buka i natrag obavlja se po utvrđenom orariju brodovima Parka. Od travnja do studenoga organizirane grupe trebaju se prethodno najaviti i rezervirati brod, što vrijedi i za brodove turističkih agencija. Do Skradinskog buka može se doći i biciklističkom stazom, dugom četiri kilometra.


 Više informacija   •     Prikaži na karti

Ulaz Lozovac  

Ulaz Lozovac – od travnja do listopada prijevoz individualnih posjetitelja do Skradinskog buka i natrag obavljaju autobusi Parka, osim u zimskom razdoblju, kada je posjetiteljima dopušten pristup automobilom. Autobusi turističkih agencija sami vrše prijevoz svojih posjetitelja. Parkiranje je besplatno. Do Skradinskog buka može se doći i pješačkom stazom, dugom osamsto metara.


 Više informacija   •     Prikaži na karti