Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  17.07.2021, 17:41h


Edukativne radionice o vretencima

Po raznolikosti edukativnih programa, angažmanu djelatnika i odazivu polaznika, Nacionalni park „Krka“ vodeći je primjer odgojno-obrazovne uloge zaštićenog područja. Od samih početaka gradimo ekološku priču nastojeći lokalnom stanovništvu ukazati na to da svojim ponašanjem može utjecati na prirodu i očuvanje okoliša. Razvoj edukativnih programa, osmišljavanje radionica i prigodno obilježavanje važnih datuma u zaštiti prirode aktivnosti su kojima se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ bavi kontinuirano, studiozno i s velikim entuzijazmom. Pritom naši djelatnici ulažu veliki osobni trud i zalaganje kako bi se dodatno educirali ili usavršili.

Nakon izazovnog vremena online obrazovanja i socijalnog distanciranja drago nam je opet uživo družiti se s djecom, najznatiželjnijim prijateljima prirode. U povodu proslave dana Općine Kijevo i blagdana Gospe od Karmela, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se edukativno-zabavnim aktivnostima udruge Čarobni svijet vezanim za očuvanje prirode i biljnog i životinjskog svijeta. Djeca su na radionicama naučila više o vretencima, najspretnijim kukcima letačima. Sudjelovala su u interaktivnim igrama, izrađivala šarene maske, slagala puzzle i kroz igru na podu upoznala Skradinski buk i biljne i životinjske vrste koje obitavaju u NP „Krka“.

Dan Općine Kijevo ujedno je i početak Svjetskog tjedna vretenaca, koji se obilježava od 17. do 24. srpnja. U Nacionalnom parku „Krka“ obitava 38 vrsta vretenaca, od kojih je 9 uvršteno u Crvenu knjigu vretenaca Hrvatske. To je važna skupina životinja, koja svojim životnim ciklusom povezuje vodene i kopnene ekosustave, pa se smatraju pokazateljem stanja onečišćenja okoliša.